Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
A haza védelme a legszentebb kötelesség
2017.06.15. 21:39 , Kálmánfi Gábor/honvedelem.hu
Honvédelmi nap Veszprémben
Ünnepélyes keretek között, önkéntes területvédelmi tartalékosok írtak alá szerződést a június 14-ei veszprémi honvédelmi napon. Az újoncok soraiban dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár mellett számos megyei kormánymegbízott is vállalta ezt a szolgálatot.
Kezdjük a végén: az újszerű toborzórendezvény záróakkordjaként lezajlott aláírási ceremónia előtt, dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár köszöntőjében azon véleményének adott hangot, hogy az önkéntes tartalékosok létszámát növelni kell. Szerinte a területi közigazgatás és a honvédelem rokon szakterületek, és a területi elven szerveződő tartalékos rendszer hatékonyan működhet. „Szükség van arra, hogy a bajban összefogjunk, mégpedig területvédelmi alapon. Én magam is alá fogom írni az önkéntes területvédelmi tartalékos szerződést, mert jó példával szeretnék elöl járni. A haza védelme férfinak és nőnek egyaránt a legszentebb kötelessége. Ráadásul egy ilyen szervezetben életre szóló barátságok is születhetnek” – közölte az államtitkár.

Dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese úgy fogalmazott: fontos, hogy az állampolgárok tisztában legyenek azzal: környezetünkben léteznek olyan fenyegetések, melyek igenis veszélyeztetik–veszélyeztethetik biztonságunkat. Hozzátette: az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer azért is szerencsés, mert „ha az ember valamit szeret, azt meg akarja óvni”, márpedig a közvetlen lakókörnyezetét mindenki szereti; azzal azonosulni tud. „Ez a toborzónap igen alkalmas arra, hogy mindenki megtudhassa: mit képes tenni a Magyar Honvédség hazánk biztonságáért. Az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer különben a Zrínyi 2026 program fontos részét képezi, mert a tartalékos rendszer megújításra szorul” – húzta alá az altábornagy.
Takács Szabolcs megyei kormánymegbízott kiemelte: az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerről a kormányhivatal ügyfélszolgálatán, illetve annak honlapján is lehet tájékozódni. „A mai toborzónap és bemutató az ifjúságnak szólt, hiszen ők a jövő zálogai. Szükség van az ehhez hasonló honvédelmi napokra, és remélem, hogy Veszprém megyében az elsők között áll majd fel az önkéntes tartalékos területvédelmi ezred” – húzta alá a kormánymegbízott. A veszprémi honvédelmi nap megnyitóján Porga Gyula, a város polgármestere idézte fel, hogy a „királynék városában” mindig is nagy szükség volt a katonákra, akik ma is szerves részét képezik életének. Hozzáfűzte: a haza védelme érdekében nekik mindig készen kell állniuk.
Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka elmondta: ezen a napon mindenki belepillanthat abba a kissé misztikus, de nagyon érdekes világba, amit a haderő jelent, és kiderülhet minden érdeklődő számára, hogy a hadsereg milyen sokrétű, és változatos lehetőségeket kínál mindazoknak, akik ilyen vagy olyan módon annak kötelékében képzelik el a jövőjüket. A parancsnok szavait alátámasztva, az egész napos toborzórendezvényen a fiatalok statikus és dinamikus bemutatókon keresztül kaphattak képet a haderő mindennapjairól.
Fotó: Ifju Tímea főhadnagy
Forrás: www.honvedelem.hu
kapcsolódó tartalmak
Honvédelmi nap Veszprémben
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2