Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Lelkes és lelkiismeretes munka
2017.05.25. 13:10 , Juhász László százados
Diákok kisebb csoportja Békéscsabán a Hősi temetőben sírkert- és emlékmű-karbantartási munkálatokat végzett a magyar hősök napjára készülve 2017. május 23-án.
A Hősi temető Békéscsabán egy kiemelt történelmi érték, olyan örökség, amely a múltunk megőrzésének egyik szimbóluma, a hősök iránti tisztelet méltó kifejezése. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Békés megyei hadisírgondozó szaktisztje vezetésével a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium diákjai részt vettek a temető és a központi helyen elhelyezett monumentális hősi emlékmű környékének rendbetételében. Az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében végzett tevékenység egy kis történelmi visszatekintéssel kezdődött - kötetlen beszélgetésbe ágyazva -, mely megfelelő alapot teremtett ahhoz, hogy a tanulók ráhangolódjanak a feladat fontosságára. A diákok a 6 méter magas, sebesült honvédet ábrázoló szoborhoz vezető út karbantartását végezték el. Felgereblyézték az utat, levágták a belógó ágakat, felsöpörték a bejárót, és áttakarították a szobor talapzatát. Lelkes hozzáállással, lelkiismeretesen, nagy ambícióval látták el a feladatukat: a munkájuk hasznos és látványos volt, melyet követően a hősök emlékéhez méltó környezet várja a hősök napi megemlékezést.
Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2