Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Hősökre emlékeztek Csákánydoroszlóban
2017.05.22. 15:01 , Ferge László őrnagy
Első világháborús emléktáblát és országzászlót avattak Vas megyében.
Csákánydoroszló a nyugati határszél egyik olyan települése, ahol nem felejtik el az I. és II. világháborúban elesett egykori lakosokat. Az emlékek apáról fiúra szállnak, hiszen szinte minden családnak van olyan felmenője, aki katonaként szolgált. Ezért is tartották fontosnak, hogy a település idők során megkopott emléktábláját felújítsák. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum által kiírt pályázatban remek lehetőséget láttak. Szerettek volna minden pontban megfelelni a kiírásnak, ezért a község az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szombathelyi állományától kért segítséget a pályázat elkészítéséhez.
2017. május 20-án ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással avatták fel és szentelték meg a felújított emléktáblát, melynél közreműködött a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állománya is. Az emléktábla avatásán részt vett V. Németh Zsolt államtitkár, Majtényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr. Balla Tibor alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutató osztályának vezetője is. Az emléktáblát Kálinger Roland őrnagy, tábori lelkész áldotta meg. A rendezvényen egyúttal az elkészült országzászlót is megszentelték, így Vas megyében összesen már 20 településen van országzászló.

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2