Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
„Ma jó mundérba bújni”
2017.05.22. 11:01 , Heszler Ramóna Petra
Mission Toborzó Nap Miskolcon
Május 19-én tartotta Mission Toborzó Nap elnevezésű eseményét az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei irodája Miskolcon, a Centrum előtti téren, ahol a számos támogatónak köszönhetően, egy igazán színes program várt a látogatókra.
A rendezvény megnyitóját megelőzően dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, valamint Szombati Emese őrnagy, az MH KIKNYP miskolci irodájának vezetője a – helyszínen élőben bejelentkező – RádióM stúdiójában beszélgetett a katonai pályáról. A rádión kívül sok támogató, többek között a Miskolci Egyetem, a Magyar Vöröskereszt és katonai szervezetek, mint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH 54. Veszprém Radarezred bánkúti állománya közreműködésével egy igazán látványos toborzó napon vehettek részt az érdeklődők.

A toborzók parancsnoka köszöntötte a résztvevőket, és külön megköszönte a támogatók segítségét, majd Miklós Béláné aljegyző beszélt a katonai hivatás és a honvédelmi nevelés fontosságáról, és hivatalosan is átadta a tér használatának jogát. A Bocskai dandár parancsnoka miskolci révén külön örült, hogy az esemény részese lehet. Beszédében elmondta, a közelgő honvédelem napja még inkább emlékeztet minket arra, milyen nagy utat tett meg a Magyar Honvédség, hogy ma itt lehetnek a katonák és a jelenben is helyt állnak. Kiemelte, a kötelező sorkatonai szolgálat felfüggesztése óta a honvédség elvesztette a napi kapcsolatot a civil társdalommal, felnőtt egy generáció, aki már szinte semmit sem tud a honvédségről, ezért fontos, hogy a rendezvények segítségével újra közelebb kerüljenek a katonák és a civilek. Az esemény hivatalos részének zárásaként Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka elismeréseket adott át.
Ezt követően megnyílt a tér a látogatók előtt: igazi katonazene, néptánc előadás és díszelgő katonák fegyveres bemutatója következett. Mindenki megtalálhatta a számára érdekes programot: volt harcjármű és fegyverbemutató, amit lelkesen próbálgattak kicsik és nagyok egyaránt, továbbá tábori kórház a debreceniek jóvoltából, de megtudhattak mindent a különböző katonai szervezetekről és munkájukról is az érdeklődők. A toborzók sátránál mindig volt kíváncsi fiatal, akik a honvédségnél vállalható önkéntes tartalékos és szerződéses szolgálati lehetőségről kérdezték a katonákat.
Aki vérét is szerette volna „áldozni” a hazáért, a Magyar Vöröskereszt segítségével véradáson is részt vehetett. A sort a debreceni dandár parancsnoka kezdte, aki már rutinos véradóként érkezett a helyszínre. Az Országos Mentőszolgálat és a Miskolci Egyetem is bemutatkozott a rendezvényen, a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya a kézmosó programját népszerűsítette.

Kicsiktől a nagyokig, fiataltól az idősebbekig, mindenki megtalálta a hozzá közelálló programot, az biztos, hogy senki sem távozott élmény nélkül.

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2