Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
„Őszintén lehetünk büszkék katonáink jelen sikereire”
2017.05.19. 07:41 , Bencsik Mónika hadnagy
Május 21., a magyar honvédelem napja alkalmából tartottak ünnepi állománygyűlést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Dózsa György úti objektumában.
„1992 óta ünnepeljük május 21-én a magyar honvédelem napját, Budavár visszafoglalásának ,az 1848-49-es szabadságharc jeles eseményének emlékére” – kezdte beszédét Rigóné Mecser Anikó hadnagy. A Katonai Igazgatási Osztály igazgatási tisztje történeti visszatekintéssel emlékezett az ünnep gyökereire, ismertetve a változásokat egészen napjainkig, majd a honvéd és a honvédség szavunk eredetéről, használatáról beszélt. „Szóljon ez az ünnep tehát nem csak az emlékezésről, hanem rólunk, a jövőbe vetett hitünkről, a haza- és hivatásszeretetünkről” – zárta gondolatait a hadnagy. A beszéd után Szűcs Imre ezredes elismeréseket adott át: az elismertek névjegyzéke a csatolmányok közt elérhető. A parancsnok ezt követően mindenkinek gratulált eddigi munkájához, és további sok sikert kívánt az alakulat dolgozóinak.
Fotó: Heszler Ramóna Petra
kapcsolódó tartalmak
„Őszintén lehetünk büszkék katonáink jelen sikereire”
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2