Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Toborzás a megyei rendőr- és tűzoltónapon
2017.05.19. 07:37 , Ferge László őrnagy
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szombathelyi irodája hosszú évek alatt kiváló kapcsolatot alakított ki a Vas megye területén dolgozó rendvédelmi szervekkel. A jó kapcsolatnak köszönhetően az iroda munkatársai meghívást kaptak a Vas megyei rendőr- és tűzoltónapra, ahol toborzópont felállítására és katonai bemutató megtartására kaptak lehetőséget.
Az évek során az MH KIKNYP Vas megyei munkatársai sok segítséget kaptak saját programjaikhoz a helyi rendvédelmi szervektől, hiszen a rendőrök, katasztrófavédők sokszor színesítették bemutatóikkal a toborzó és egyéb más rendezvényeket. Így örömmel tettek eleget a felkérésnek a katonák és települtek ki a minden évben sok látogatónak örvendő rendezvényre, ahol rendőri és tűzoltási bemutatókat is megtekinthetnek az érdeklődők. A Magyar Honvédség bemutatóira is sokan voltak kíváncsiak. A toborzók idén is kiemelten készültek a rendezvényre, repülőgép-szimulátor és fegyverbemutató is szerepelt a programban. Sokakat vonzott a katonai sátor, a kicsik a szimulátort próbálgatták, a nagyobbak a hatástalanított fegyverekkel ismerkedtek, sokan pedig a katonai pálya iránt érdeklődtek és tettek fel kérdéseket a toborzóknak a vállalható önkéntes tartalékos és szerződéses szolgálati lehetőségekkel kapcsolatban. Eredményes nap volt, hiszen a Magyar Honvédség toborzói egy újabb nagy látogatottságú rendezvényen mutatkozhattak be, még több emberhez eljuttatva a katonai pályával kapcsolatos információkat.
Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2