Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Újabb bevonulás Szentendrén
2017.04.19. 09:13 , Heszler Ramóna Petra
Április 18-án közel 125 szerződéses legénységi, altiszt- és tisztjelölt vonult be az MH Altiszti Akadémiára, Szentendrére.

Szimbolikus jelentőséggel bír az Akadémia kapuja: a húsvéti hosszú hétvégét követően 125 civil fiatal lépett be rajta, 10 hét múltán viszont 33 altiszt- és tisztjelölt, valamint több mint 92 szerződéses katona hagyja majd el, hogy megkezdje szolgálatát a Magyar Honvédség különböző alakulatainál.

Első körben az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Toborzó és Érdekvédelmi Osztályának munkatársai tájékoztatták a leendő katonákat, akik rövid adategyeztetés után megkötötték szerződéseiket az anyaalakulatuk személyügyeseivel.

Ezt követte az orvosi vizsgálat, majd a kötelező oltások után a kiképzendők felvették felszerelésüket, amelyre nagy szükségük lesz az elkövetkezendő 10 hétben. A kiképzést és az eskütételt követően a frissen végzett honvédok alakulataiknál kezdik majd meg tényleges szolgálatukat.

Ők már minket választottak - Válaszd Te is a bátrak útját!
Jelentkezz katonának: toborzóirodáink elérhetőségeit itt találod!

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2