Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Kegyelet
Középiskolákban jártak a debreceni toborzók
2017.04.19. 09:03 , Smidróczki Róbert főhadnagy
A katonai szolgálattal, a választható szolgálati formákkal, illetve a katonák mindennapjaival ismerkedhettek meg az elmúlt héten Hajdú-Bihar megye két középiskolájában a debreceni toborzók kitelepülésének köszönhetően.

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 10-én tartotta a Karacs Ferenc Kulturális Napot, melyre meghívta a debreceni katonai igazgatási központ toborzóit is. Az iskola és a központ évek óta kiváló kapcsolatot ápol egymással, az intézményben rendszeresen lehetőséget biztosítanak a tanulók tájékoztatására, az intézmény tanulói pedig folyamatosan részt vesznek a különböző honvédségi eseményeken (pl. országos haditorna verseny). Ennek a jó kapcsolatnak is köszönhető, hogy a toborzók az iskola hagyományos kulturális napján is képviselhették a Magyar Honvédséget. A kitelepített vadászrepülőgép-szimulátor, az Airsoft lövészet, a hatástalanított fegyverek, illetve a toborzó pont mind nagy népszerűségnek örvendtek, a diákok közül pedig sokan érdeklődtek a katonai pálya iránt és kértek információt a különböző szolgálati formákba történő jelentkezés feltételeiről. Két nappal később a Debreceni SZC Povolny Ferenc Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolájának diákönkormányzati napjára voltak hivatalosak a debreceni központ toborzói. A katonákat itt is lelkes és érdeklődő diákok hada várta, akik kíváncsian hallgatták a beszámolókat, illetve vették kézbe a kiállított technikai eszközöket.

Összességében elmondható, hogy mindkét esemény jó lehetőséget biztosított arra, hogy a toborzók informálják a tanulókat a Magyar Honvédségben vállalható munkalehetőségekről, a bejutás feltételeiről valamint a szolgálatért kapott juttatásokról.

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványok
tartalom2