Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A katonahősök emlékét ápolják
2017.03.23. 09:10 , Galambos Sándor/honvedelem.hu
A kedvező időjárásnak köszönhetően folytathatják a hadisírok tavaly ősszel megkezdett gondozását a Bács-Kiskun megyei középiskolák érettségire készülő tanulói.
Három város négy középiskolája vesz részt Bács-Kiskun megyében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság hadisír gondozási programjában. A kecskeméti Széchenyi István szakközépiskola és a Kodály Zoltán gimnázium, a kunszentmiklósi Virágh Gedeon szakközépiskola, valamint a bajai Jelky András szakgimnázium tanulói közül vállalták többen, hogy az érettségi feltételeként részükre előírt ötvenórás közösségi szolgálatot katonahőseink emlékeit ápolva teljesítik. Bács-Kiskunban a programot Gáldonyi Sándor százados, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodájának munkatársa koordinálja. A jó időt kihasználva, a megyében elsőként a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjai folytatták a tavaly ősszel felfüggesztett munkájukat a város református temetőjében. Farkas Szilvia, Szabó Fanni, Szentpéteri Brigitta és Husza Bernadett megmetszették az elhunyt katonahősök sírjait borító cserjéket és megtisztították az emlékpark környezetét.
Fotó: a szerző felvétele
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2