Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Rendészek és fegyverműszerészek Vásárhelyen
2017.03.23. 08:42 , Pontyik Pál százados
2017. március 16-án és 17-én különleges élményben lehetett része két Csongrád megyei szakközépiskola végzős diákjainak. Mivel az intézmények igazgatói fontosnak tartják a honvédelemre nevelést, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) szegedi központjának segítségét kérték.
A csongrádi Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium fegyverműszerész szakán, valamint a Szegedi Szc Csonka János Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendész képzésén tanuló diákok egy-egy délelőttöt tölthettek el az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi laktanyájában, ahol betekinthettek a katonák mindennapjaiba.
A lehetőség igen különleges volt, hiszen a fiatalok olyan képzéseken tanulnak, melyek a honvédség számára nagyon fontosak szerződéses vagy tartalékos szolgálatvállalás esetén.
A határ menti feladatokban markáns szerepet vállaló alakulat katonái megismertették a fegyverzettechnikai eszközöket, a harcjárművek paramétereit, bemutatták az aktív katonák kiszolgáló helyiségeit.
Az MH KIKNYP Csongrád megyei toborzó tisztje pedig a továbbtanulási lehetőségekről, illetve a szolgálatvállalási formákról konzultált az érdeklődő fiatalokkal.

A nap végén a diákok elmondták, nagyon élvezték a rendhagyó kirándulást: reméljük, többükkel találkozunk a toborzó iroda ügyfélszolgálatán!
Fotó: Búz Csaba hadnagy, Budai Anna
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2