Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonák a Vértes Centerben
2017.03.20. 08:40 , Fojtik Ádám hdgy.
Március 11-én a tatabányai Vértes Centerben lehetett találkozni az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) tatabányai irodájának toborzóival és az MH 25. Klapka György Lövészdandár (MH 25. KGYLDD) katonáival.
Ma már közhely, hogy az emberek szabadidejük jelentős részét a bevásárlóközpontokban töltik. A toborzó pedig oda megy, ahol a lehető legnagyobb érdeklődés lehet a katonai szolgálat iránt. Ezt a törekvést szerencsére támogatta a Vértes Center vezetősége is, így szombaton az MH KIKNYP katonái, kiegészülve az MH 25. KGYLDD lövészeivel, felállították standjukat a plázában, kirakták a hatástalanított fegyvereket és a szóróanyagokat.

A rendezvény nagyon hamar az ilyenkor megszokott családias hangvételre váltott: a nagypapák és apukák újra élhették egykori katonai élményeiket, szabadon nosztalgiázhattak a fegyverek láttán, a gyermekek pedig boldogok voltak, hogy a számítógépes játékokból és filmekből jól ismert puskákat végre élőben is láthatják, mi több, kézbe foghatják. Kollégáink örömmel tapasztalták, hogy sok középiskolás és fiatal felnőtt érdeklődött a katonák mindennapjairól, valamint a szerződéses és az önkéntes tartalékos szolgálatról.

Várjuk őket és minden érdeklődőt irodáinkban, ahol már a szolgálatvállalás részleteit beszélhetjük meg velük.

Fotó: Csete László tzls. és a szerző
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2