Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
„Állj hátrébb, arra megy a szúróláng!”
2017.03.18. 08:40 , Bencsik Mónika hadnagy
Füst szivárgott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) budapesti épületéből a mai nap folyamán…
Szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja.


Az igazság ugyanis az, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltségének XIII. kerületi tűzoltói hajtottak végre szituációs gyakorlatot az MH KIKNYP-n. A hivatásos tűzoltók mellett azonban a Parancsnokság is begyakorolhatta, hogyan is kell reagálni tűzriadó esetén. Miután szervezett keretek között a teljes személyi állomány elhagyta az épületet, a lánglovagok megkezdhették munkájukat: a fecskendők szerelése után felderítették a tűzfészket, majd eloltották a tüzet. A szolgálatparancsnok és a végrehajtó állomány egyaránt gyorsan, pontosan végezte feladatát; a közöttük lévő összhang példamutató, a katonák „szakmai szemmel” nézték, ahogy rendvédelmi társaik csapatmunkájuk során egymást instruálják és kommunikálnak. Visszavárjuk őket a Dózsa György útra, de a későbbiekben is szigorúan csak tréningezés miatt!

Fotó: Heszler Ramóna Petra

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2