Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
„Legyen béke, szabadság, egyetértés”
2017.03.14. 12:55 , Bencsik Mónika hadnagy
1848-ra emlékeztek
Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából tartottak állománygyűlést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság budapesti objektumában.

„Mikor elgondolkodtam mai mondandómon, régi iskolai beszédek, történelemkönyvek mondatai, szavalatok büszke hangjai csengtek a fülemben, melyek mind ékesszólóan ecsetelték 1848. március 15-ének, a magyar történelem talán legbátrabb napjának eseményeit” – kezdte beszédét Burján Beatrix Éva alezredes. A Központi Személyügyi Nyilvántartó Osztály vezetője a történeti események rövid áttekintése után elmondta, nem próbálkozik meg azzal, hogy elmagyarázza, mit jelent az ünnep, és milyen érzéseket kell kiváltania az emberekben, hiszen sokan vagyunk és sokfélék, mindenki máshogy éli meg ezeket az alkalmakat. Egy dolog azonban biztos, és a mai napig állandó: „169 év után is mit kíván a magyar nemzet? Legyen béke, szabadság, egyetértés.”

Az osztályvezető beszéde után Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka elismeréseket adott át: a jutalmazottak névsora a csatolmányban olvasható.

Fotó: Heszler Ramóna Petra 

 

kapcsolódó tartalmak
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2