Csípős hideg fogadta az érdeklődőket a tatabányai Árpád téren szombat reggel. Csete László törzszászlós és Korali József törzszászlós elfoglalták helyüket a toborzó sátorban, ahol egész nap fáradhatatlanul tájékoztatták a fesztivál látogatóit a szerződéses és a tartalékos katonai szolgálat lehetőségeiről.
Eközben a fesztivál sátorban Papp Szilvia őrnagy irodavezető, a „Fekve tölts” csapat kapitánya lelkes segítőivel elkezdte feldolgozni a betöltendő 10 kg sertéshúst. A versenyzők Topos Tibor tartalékos szakaszvezető és Miksó Lajos tartalékos alezredes szakértő irányítása mellett egyre jobban belemelegedtek a munkába. A hangulat akkor ért a tetőfokára, amikor kiderült, a 24 induló csapat közül a „Fekve tölts!” gasztro produktumát találta a zsűri a legfinomabbnak, ezzel elnyerték az első díjat és a lehetőséget, hogy a XII. Faszén Fesztiválon is versenybe szálljanak.
„Fekve tölts!”:
Papp Szilvia őrnagy csapatkapitány
Topos Tibor tartalékos szakaszvezető „chef”
Miksó Lajos tartalékos alezredes „sours chef”
Dobó Tamás törzszászlós húst daráló
Fojtik Ádám hadnagy húst daráló