Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A toborzás és megemlékezés vasárnapja Zala megyében
2016.12.06. 12:52 , Kovács László őrnagy
Zala megyében az idén tavasszal megszervezett országos toborzó futásnak is köszönhetően a települések vezetői egyre nyitottabbak a honvédelem ügyének népszerűsítését illetően: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy december 4-én két rendezvényre is meghívást kaptak az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Zala megyei irodájának munkatársai az országfutásban érintett települések vezetőitől.
Kelemen Tamás, Pacsa város polgármestere és dr. Benedek Karolina, a település jegyzője Mikulás-futás rendezvényükre invitálták az iroda toborzó szakállományát. A polgármester és a jegyző a honvédelem iránti elkötelezettségükről már korábban is tanúbizonyságot adtak, amikor teljes mellszélességgel álltak be a már említett Toborzó Országfutás 2016 rendezvény támogatói közé, nemcsak mint szervezők, hanem mint sportemberek is, hiszen mind a ketten több kilométeren keresztül, a mozgás és a futás fontosságát is hirdetve kísérték a parancsnokság stafétáját. A fanatikus sportolókat a vasárnap reggeli csípős hideg sem tudta eltántorítani a Mikulás futóversenytől. A szervezők minden korosztály számára biztosítottak indulási lehetőséget, az ovisoktól az általános iskolásokon keresztül a felnőtt korosztályig. A jó hangulatú, igazán családias rendezvényen a toborzópont óriási sikert aratott, főleg a fiatalabb generáció körében, akik a kiállított fegyverek és az egyenruhás katonák láttán komoly elhatározások közepette tettek tanúbizonyságot – igaz, egyelőre csak Mikulás sapkában –, hogy a jövőben katonák lesznek. A felnőttek számára kiírt 6 kilométeres távot az iroda két munkatársa is sikerrel teljesítette.
Még aznap délután az iroda hadisírgondozásért és honvédelmi nevelésért felelős szaktisztje Czémán László polgármester invitálásának eleget téve Felsőrajkon a II. világháborút követő időszakban kényszermunkára elhurcoltak tiszteletére állított Gulag emlékmű avatásán és megszentelésén vett részt. A régió országgyűlési képviselői mellett, további közjogi méltóságok is lerótták kegyeletüket az ártatlanul elhurcolt áldozatok számára állított emlékhely előtt. A megemlékezés különlegességét az adta, hogy a még élő áldozatok közül ketten, Nagy János és Szabó Zsigmond is jelen voltak.

Fotó: Lajkó Tibor hadnagy, Óvári Gábor főtörzsőrmester
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2