Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Nógrádban is küzdöttek a diákok
2016.10.20. 09:56 , hadkiegeszites.hu
Október 19-én, szerdán mérték össze tudásukat az iskolások az Országos Haditorna Verseny Nógrád megyei fordulóján.
13 csapat, 52 diák: az Országos Haditorna Verseny Salgótarjánban is népszerű volt. Az iskolások 6 számban: légpuska-lövészetben, kézigránát-dobásban, távolságbecslésben, mátrix- és gépkarabélyos váltófutásban, valamint a honvédelmi totóban versenyeztek. A nap jó hangulatban telt, az iskolásoknak a borús idő sem szegte kedvét, kitartóan küzdöttek, ennek köszönhetően pedig szép eredmények születtek:

1. helyezett: Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium Madách I csapata
2. helyezett: Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium MIG csapata
3. helyezett: Salgótarjáni Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Gimnáziuma és Szakközépiskolája Csipet-Csapat csapata

A Nógrád Megyei Védelmi Bizottság a légpuska-lövészeten elért legjobb eredményéért jutalmazta a Salgótarjáni Madách Imre Gimnázium MIG csapatát.
Versenyen kívül sem unatkoztak a jelenlévők: plusz állomáshelyeken tették próbára képességeiket, a teljesítményt pedig az Egri Honvéd Sportszövetség jutalmazta. A szövetség három különdíjat osztott ki: a gépkarabély szét-összeszerelésben a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Fáy András Szakképző Iskolája és Kollégiuma Fáy 1 csapata teljesített a legjobban, a légpisztoly-lövészetben a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Gimnáziuma és Szakközépiskolája C-vitamin csapata volt a legügyesebb, az íjászat bajnoka pedig a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola Rákóczi 11 csapata lett.

Fotó: 3. KIÉI
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2