Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Haditorna a keleti végeken
2016.10.17. 11:46 , Smidróczki Róbert főhadnagy
Az idei évben is nagy sikerrel zajlottak le az Országos Haditorna Verseny Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei selejtezői. A versenyek győztesei a tavaszi országos döntőben képviselhetik megyéjüket.
Az elmúlt évekhez hasonlóan most is nagy volt az érdeklődés a megmérettetés iránt a három megyében. Van olyan iskola, ahol a minél jobb eredmény elérése érdekében már tudatosan készítik fel a katonás versenyszámokra a különböző évfolyamból összeállított csapatokat. Így nem volt meglepő, hogy mindhárom helyszínen színvonalas küzdelem és szoros eredmény alakult ki.
Október 11-én Debrecenben 18 csapat küzdött meg egymással mátrixfutásban, kézigránát-dobásban, akadálypályán, honvédelmi totóban, távbecslésben és airsoft-lövészetben. A megyei selejtezőt – és így az tavaszi országos döntőben való részvétel lehetőségét - a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium csapata nyerte meg.

Másnap a miskolci Volán Pályán zajlott a verseny, ahol tíz iskola csapata vett részt a katonai jellegű feladatok végrehajtásában. A szoros küzdelmet, és végig izgalmas versengést hozó viadalt követően eldőlt, hogy borsod megyét a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium csapata képviseli tavasszal.
Október 12-én Nyíregyháza várta a fiatalokat, akik a hagyományoknak megfelelően a Sóstói Múzeumfaluban mérkőztek meg egymással. Az impozáns helyszínen berendezett pályákon a 19 csapat közül a legjobb eredményt a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium érte el, így velük találkozhatunk az országos döntőben.

Szerencsére az időjárás mindhárom megyében kegyes volt a szervezőkhöz és a versenyzőkhöz egyaránt, az eső elkerülte a versenyeket, így valóban jó hangulatú és izgalmas küzdelmek zajlottak le a három nap alatt.
Fotó: a szerző felvételei
kapcsolódó tartalmak
Haditorna a keleti végeken
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2