Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Haditorna Fejér megyében
2016.10.14. 09:47 , Tóth Csaba alezredes
Az Országos Haditorna Verseny-sorozat október 12-én egy újabb állomásához érkezett. A Fejér megyei állomást a hagyományoknak megfelelően a pákozdi Katonai Emlékparkban tartották meg, ahol a megye egész területéről érkeztek csapatok. A 17 benevezett csapat egy végig színvonalas, jól előkészített és lebonyolított versenyben vehetett részt.
A haditorna versenysorozat fő célja a sporton és a katonai feladatokon keresztül, megismertetni és megszerettetni a fiatalokkal a honvédséget. A szervezők egy 8 feladatsorozatból álló pályát terveztek meg, amiben voltak elméleti és gyakorlati feladatok is.
A vonósnégyes nevű játékkal az együttműködő képességet, a váltófutással a gyorsaságot, a mátrix futással a tájékozódási képességet, az akadálypályával pedig az ügyességet és a kitartást tesztelték. Volt emellett egészségügyi állomás, honvédelmi totó, légpuska-lövészet és kézigránát-dobás is. A tanulókat kísérő pedagógusok mindeközben egy tárlatvezetéssel egybekötött kirándulást tettek az emlékparkban.
A haditornán első helyezést ért el a dunaújvárosi Bánki Donát Szakképző Iskola „Bánki” nevezetű csapata, akik a tavalyi év után az idén is nyertek. A második helyet a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium „Hun Rangers” elnevezésű csapata, a bronzérmeket pedig szintén egy dunaújvárosi iskola, a Széchenyi István Gimnázium és Kollégium „Végzősök” nevű csapata vihette haza. Zárásként a Fejér Megyei Kormányhivatal Igazgatója, Dr. Tanárki Gábor a legkatonásabb csapat és a legjobb céllövők számára különdíjakat adott át.
Fotó: 3. KIK
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2