Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Haditorna Veszprémben
2016.10.13. 15:18 , Horváth Gábor százados
Az Országos Haditorna Verseny Veszprém megyei döntőjén 8 város 13 középiskolájának csapata mérte össze tudását október 12-én, a veszprémi Schönherz pályán.

A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére a 2016/2017-es tanévben is meghirdették az Országos Haditorna Versenyt. Az idei évben is az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi központjának szervezésében rendezték meg a megyei döntőt. Nem titkolt célja a honvédségnek ezzel a versenysorozattal, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza a honvédelem ügyét, a katonai pályát. A tavalyi versenyen nem volt kegyes az időjárás a résztvevőkhöz, szakadó esőben kellett teljesíteniük az előírt feladatokat, idén a hideggel kellett megküzdeniük a versenyzőknek.

A négy fős csapatok (fiúk-lányok vegyesen) lövészet, kézigránátdobás, 400 méteres váltófutás, akadálypálya, egészségügyi ismeretek, mátrix futás, katonai totó, katonai tereptan versenyszámokban mérték össze tudásukat, melyek nagyfokú fizikai állóképességet, komoly figyelmet, valamint összehangolt csapatmunkát igényelt a versenyzőktől. A diákok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatok végrehajtásába, vidáman, de teljes összpontosítással mindenki a tudása legjavát adta.

A rendezvény zárásaként, az eredményhirdetés előtt közösen megemlékeztünk arról, hogy három éve, egy kisdiák jelentkezett a Faller Jenő Szakképző Iskolából a versenyre, akinél a felkészülés időszakában az orvosok daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. A megfelelő kezelések és a teljes gyógyulást követően azonnal jelentkezett, és nagy lelkesedéssel vett részt az idei versenyen. A szervezők külön köszönik, hogy részt vett a rendezvényen!

A hatalmas küzdelem végén a Petőfi Sándor Gimnázium (Pápa) nyerte a versenyt, és jutott tovább a 2017. tavaszán megrendezésre kerülő országos döntőbe. Szorosan mögötte a Türr István Gimnázium és Kollégium (Pápa), harmadik helyen pedig a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Várpalota) végzett.

A végeredmény érdekessége, hogy a PSZC Faller Jenő Szakképző Iskolája és Kollégiuma (Várpalota) részt vett a versenysorozatba beleszámító, külön „nyílt” versenyen Balatonalmádiban is, melyen első helyezett lett, így a csapat diákjai is bekerültek az országos döntőbe. A haditorna versenysorozat nagyon jó lehetőséget adott a veszprémi fiatalok számára, hogy ügyességüket és jártasságukat, valamint fizikai állóképességüket összemérjék egymással.

Köszönjük a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság és az MH 54. Veszprém Radarezred segítő támogatását.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

Fotó: Fajd Bence hadnagy
kapcsolódó tartalmak
Haditorna Veszprémben
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2