Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Együttműködés és akadályverseny
2016.10.01. 13:47 , Ifju Tímea főhadnagy
A katonai hivatás, a továbbtanulási lehetőségek és az önkéntes tartalékos rendszer feltöltésének elősegítése, a Magyar Honvédség szolgálati lehetőségeinek népszerűsítése a célja, annak az együttműködésnek, amely az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) és a Miskolci Szakképzési Centrum között jött létre szeptember 30-án, péntek délelőtt Miskolcon.

A megállapodást Vanyur Tibor ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka, Tátrai István József, a Miskolci Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese írták alá. Az együttműködés további célja a Magyar Honvédség társadalmi támogatásának növelése, a katonai pálya népszerűsítése, a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos állománnyal történő feltöltésének elősegítése.

Vanyur Tibor ezredes arról beszélt, hogy munkatársai azon túl, hogy általánosságban ismereteket adnak a honvédelemről, segítenek megérteni működését és próbálnak kicsit az iskola hétköznapjai részévé válni, hiszen a biztonság, a honvédelem ma már a mindennapjaink kérdése. „A haderő hazánk egyik legnagyobb munkáltatójaként tárt karokkal várja azokat a szakképzett embereket, akik tanulmányaik befejezését követően a katonai hivatást választják. A Magyar Honvédség az autószerelőn át a gépjárművezetőig, a zenészen át a lelkészig minden szakmában tud valamilyen lehetőséget felajánlani.” – fogalmazott Vanyur ezredes. Kihangsúlyozta, hogy katonának lenni több, mint egy munka, katonának lenni hivatás.

Tátrai István József, főigazgató-helyettes elmondta, amellett, hogy elsődleges küldetésnek tekintik, a szakemberek képzését, fontos feladatuk a diákok hazaszeretetre, honvédelemre nevelése is.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Helyőrségi Zenekarának műsorát hallgatták meg a résztvevők, eközben pedig akadályverseny kezdődött, melyben 12 középiskola 12 diákja küzdött az első három helyért.

A versenyben leginkább a gyorsaság számított, hiszen az időeredmény döntötte el a végeredményt. Az erőpróba egyáltalán nem volt könnyű, mert a fiataloknak rohamsisakban, fegyverrel a kézben kellett különböző akadályokat leküzdeni a lehető legrövidebb idő alatt. A verseny végére igen szoros küzdelem alakult ki: 4 diák ugyanolyan szintidőt ért el, így nekik kicsit többször kellett teljesíteniük a pályát, mint társaiknak. Az ünnepség végén oklevéllel és emléktárgyakkal jutalmazták a három legfürgébb diák teljesítményét, ám a többi fiatal sem távozott üres kézzel, hiszen Vanyur ezredes egy-egy baseball sapkát adott ajándékba a résztvevőknek.

  1. helyezett lett Kevevári Marcell, a Miskolci Szakképzési Centrum Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium diákja.
  2. helyezést ért el Takács Tamás, a Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja.
  3. helyezett pedig Bobcsák Zombor a Miskolci Szakképzési Centrum Semere Bertalan Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium diákja.
Gratulálunk a versenyzőknek!

Fotó: a szerző felvételei
kapcsolódó tartalmak
Együttműködés és akadályverseny
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2