Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Egy szakasznyi újonc Csongrád megyében
2016.09.30. 10:53 , Pontyik Pál százados
A magyar katonamúlt dicsőséges napján, a pákozdi csata 168. évfordulóján, szeptember 29-én zárult a felvételi eljárása 25 fő szerződéses katonai szolgálatra jelentkezőnek Szegeden. Többségük tapasztalat híján alapkiképzéssel fogja kezdeni katonai pályáját.
A helyi és megyei írott és elektronikus sajtó képviselői is részt vettek azon az eseményen, ahol a leendő katonákat tájékoztatták a 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központ munkatársai. A találkozón az október 3-án kezdődő alapkiképzéssel kapcsolatos adminisztratív feladatokra is sor került. Három katonai szervezet, az MH Katonai Rendészeti Központ, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és az MH 5. Bocskai Lövészdandár hódmezővásárhelyi alakulatának állományához fognak csatlakozni a 10 hetes alapkiképzés után az újoncok. A riporteri kérdésekre válaszolva a fiatalok egészséges izgalommal és önbizalommal várják a katonaélet kihívásait. Mi pedig a pákozdi elődökhöz méltó, minél hosszabb katonai pályát és katonaszerencsét kívánunk mindannyiuknak!
Fotó: Vajda Ilona közalkalmazott
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2