Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
,,Kéklámpás nap” Zalaegerszegen
2016.07.26. 15:30 , Lajkó Tibor hadnagy

Szikrázó napsütés és statikus bemutató várta mindazokat, akik július 23-án, szombaton a sokadik alkalommal megrendezett kéklámpás napra látogattak el a zalaegerszegi AquaCity területére.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (12.KIÉI) munkatársai a Dunántúli Ideiglenes Alkalmi Kötelék (DIAK) nyolcadik váltásának katonáival közösen várták a katonai pálya iránt érdeklődőket.


A kánikula ellenére is több százan fordultak meg a medencék mellett kialakított toborzópontnál, ahol lehetőség nyílt közelebbről megismerkedni a Magyar Honvédség által használt egyéni védőeszközökkel, valamint a katonaélet mindennapjaival. A bátrabbak kipróbálhatták a kevlár mellényt és a rohamsisakot is a szakemberek iránymutatását követve.

A fiatalabb korosztály képviselői kezdetekben félénken közelítették meg a DIAK katonái által használt gépjárművet és egyéni védőeszközöket, azonban a hatástalanított fegyverek kézbevétele után hamar eloszlott kezdeti bizonytalanságuk.

Fotó: Vizinger Diána hadnagy és a szerző felvételei

 

kapcsolódó tartalmak
"Kéklámpás nap" Zalaegerszegen
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2