Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonai igazgatási összekötő műveleti tartalékosok bevonulása
2016.07.26. 14:46 , Ifju Tímea főhadnagy
Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonai igazgatási összekötő tartalékos állományából csaknem 100 fő vonult be az MH Altiszti Akadémia szentendrei objektumába július 25-én, hétfőn reggel.

 

Az egyhetes kiképzésre, tényleges szolgálatteljesítésre bevonult önkéntes műveleti tartalékosok részére elméleti és gyakorlati foglalkozásokat tartanak, úgy mint fegyverzettechnikai ismeretek, általános lőgyakorlat, fizikai állapotfelmérés, hadkiegészítési ismeretek.– válaszolta kérdésünkre Bendes István alezredes, a Parancsnokság törzsfőnöke.
A regisztrációt és a körletek elfoglalását követően máris sor került az első eligazításra: Ignáth Zsolt alezredes, hadműveleti és kiképzési osztályvezető ismertette a heti programot, kiképzési tervet.
Kurucz Róbert százados, az MH Altiszti Akadémia tűzvédelmi tisztje elmondta a tűz- és környezetvédelmi rendszabályokat és felhívta figyelmet azok maradéktalan betartására, majd Vidra-Filcsik Bernadett a munkavédelemről, a sportlétesítmények használatáról és a balesetek kivizsgálásának folyamatáról tartott előadást. Baumann Zoltán főhadnagy, az MH KIKNYP vezető pénzügyi referense tájékoztatta a jelenlévőket a pénzügyi járandóságokról. Ezután Kálmán László alezredes, az MH KIKNYP parancsnokhelyettese beszélt a katonai szervezet életében, július 1-vel bekövetkezett változásokról.
A kiképzési tervnek megfelelően az önkéntes műveleti tartalékosok július 27-én, szerdán délután gépkarabély és pisztoly éleslövészetet, valamint 6 km-es menetgyakorlatot hajtanak végre az izbégi lőtéren, ahonnét sok izgalmas fotóval jelentkezünk Facebook oldalunkon, érdemes lesz minket követni!

Fotó: a szerző felvételei

 

kapcsolódó tartalmak
Katonai igazgatási összekötő műveleti tartalékosok bevonulása
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2