Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Haladnak a munkálatok a Szentlélek katonatemetőben
2016.06.22. 15:51 , Bencsik Mónika t. hadnagy
Napok óta zajlik a hadisírgondozó bevetés Székesfehérváron, ahová a mai nap folyamán Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP)  parancsnoka is ellátogatott.
Rongyok, ecsetek, festékek, víz, ásó, gereblye, munkáskesztyű - talán furcsán hangzik ez az felsorolás, ám van egy közös pontjuk: a hadisírgondozó szakbeosztásokban dolgozóknak mindre szükségük van, ha egy-egy sírkertet ápolnak vagy felújítanak.
Nincs ez másképp Székesfehérváron sem, ahol jelenleg a Szentlélek katonatemető teljes körű renoválása folyik.
Korábbi cikkünkben már hírt adtunk a tervekről, hétfő óta pedig a tényleges bevetés folyik: a német Bundeswehr és az MH HKNYP 12-12 fő önkéntes tartalékos és aktív katonája dolgozik azon, hogy a sírkert újra régi fényében ragyoghasson.
Június 22-én, szerdán Vanyur Tibor ezredes is Székesfehérvárra utazott, hogy figyelemmel kísérje a munkafolyamatokat. A parancsnok Mátyás Botond Hunor hadnagytól, a Pest megyei 1. Katonai Igazgatási Központ hadisírgondozó szaktisztjétől tájékozódott az eredményekről.

Fotó: Siku László zászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2