Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Közös erővel újítják fel a Szentlélek katonatemetőt
2016.06.10. 13:29 , 3. KIK
2016. június 20. és július 1. között a Bundeswehr és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12-12 fő tartalékos és aktív katonája végez felújítási munkálatokat a székesfehérvári Szentlélek katonatemetőben.

Ehhez a feladathoz kapcsolódóan a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség munkatársai Székesfehérváron jártak május 24-én, hogy a hadisírgondozó munkabevetés részleteit megbeszéljék. Az előkészítés érdekében a német hadisírgondozók, a Bundeswehr, a HM Társadalmi Kapcsolatok Hivatal, az MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred, a székesfehérvári Városgondnokság és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai folytattak megbeszélést különböző helyszíneken, a temetőben pontosították a munkálatokat. Az előkészítő csapatot a nap délutánján fogadta Róth Péter úr, a város alpolgármestere, aki támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

Tervezetten a munkabevetés végén, június 30-án ünnepélyes keretek között adják át a felújított temetőt és sírokat a fenntartónak. 

 

Fotó: a szerző felvételei

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2