Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Istentisztelet és megemlékezés Reziben
2016.05.26. 13:15 , Lajkó Tibor hadnagy
Eseménydús hétvégét zártak az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai, ugyanis a hét utolsó napjain három rendezvényre is meghívást kaptak.
Május 22-én Rezi község invitálására ünnepi istentiszteletre, valamint az idén 25 éve felavatott emlékmű megáldására érkeztek katonák a település templomához. A szikrázó napsütésnek köszönhetően több mint százan látogattak el a falu hősök napi megemlékezésére, ahol a szentmise után a temetőben kialakított emlékműnél róhatták le kegyeletüket az emlékezők. Torma Béla egykori alpolgármester húsz éve dolgozik azon kollégáival, hogy a településhez köthető I. és II. világháborús elődök emlékét méltóképp megőrizhessék.
Munkájuk gyümölcse többek között a folyamatosan bővíthető Hősök könyve is, amelyben megközelítőleg 130 elesett, vagy háborút megjárt katona, levente és civil életrajza szerepel. Az ehhez hasonló civil összefogás példaértékű a hagyományápolás terén. Lajkó Tibor hadnagy, a zalaegerszegi iroda hadisírgondozásért és honvédelmi nevelésért felelős szaktisztje ünnepi beszédében köszönte meg a lakosság közreműködését, valamint jó erő és egészség reményében köszöntötte a négy megjelent II. világháborús leventét. A megemlékezést a koszorúzást követően a takarodó taktusaival zárták a rendezvény szervezői.

Fotó: Gyürüsi Sándor törzszászlós
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2