Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Az első lépések
2016.05.04. 10:34 , honvedelem.hu/Snoj Péter
Újabb, tízhetes alapkiképzés kezdődött az MH Altiszti Akadémián, május 2-án, hétfőn. A szentendrei laktanya – egyben a Magyar Honvédség - kapuit ez alkalommal nyolcvannégy leendő katona lépte át.
A szerződéses szolgálatra jelentkezők - az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szakembereivel lefolytatott adategyeztetést követően - először léptek kapcsolatba leendő alakulatuk képviselőivel. A kézhez kapott szerződések aláírásával megtették az első lépést a katonává válás hosszú útján.
A szigorú szabályok szerint működő szervezettel való megismerkedés mellett az újoncok több előadást hallgattak meg és egészségügyi szűrővizsgálatokon is átestek. A korábbiakkal ellentétben a most bevonulók nem tizennégy, hanem csak tízhetes alapkiképzésen vesznek részt. Mint megtudtuk: ez nem megy a kiképzés minőségének rovására, a kiképzők szorosabb ütemterv szerint dolgoznak majd és használják ki a rendelkezésükre álló időt. Így a katonák hamarabb visszakerülhetnek alakulataikhoz, saját beosztásukba.

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2