Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Karabély és gránát a kézben – rendhagyó tanóra Kecskeméten
2016.02.26. 13:29 , Gáldonyi Sándor százados
Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (MH HKNYP 1. KIÉI) ismételten rendhagyó tanórát tartott Kecskeméten.
Az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (MH 59. SZD RB) és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda példaértékű együttműködésének köszönhetően a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskolája rendész tagozatos osztályaiban ismételten rendhagyó katonai alapismeretek tanórán vettek részt a diákok. Az osztályok először Horváth Máté főtörzsőrmester (MH 59. SZD RB) színvonalas előadásában ismerkedhettek meg a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverekkel. A diákok rendkívül élvezték, hogy nem csak a tankönyv ábráit láthatják, hanem kézbe is vehetik a hatástalanított gépkarabélyt és pisztolyt.
A tanórán - hatástalanított fegyverek és lőszerek felhasználásával - az AK-63D gépkarabélyt, valamint a 96M P9RC Parabellum pisztolyt próbálhatták ki a tanulók, valamint gyakorló gránátok és azok metszetei segítségével a 96M NF támadó kézigránát és a 93M NF védő kézigránát működését is megismerték. A tanóra zárásaként Gáldonyi Sándor százados (MH HKNYP 1. KIÉI) oktatófilm segítségével mutatatta be a Magyar Honvédség kötelékében rendszeresített T–72-es harckocsit, BTR–80A gyalogsági harcjárművet, valamint a Mi–24D harci helikoptert. A duplaórák végén a szakközépiskolás diákok tapssal jutalmazták az előadók munkáját.

Fotó: a szerző felvételei
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2