Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Böllérfesztivál a Mura partján
2016.02.10. 13:57 , Kovács László őrnagy
A horvát határ melletti Murakeresztúr adott helyet az immár harmadik alkalommal megrendezett Mura-menti malacságok elnevezésű böllérfesztiválnak, amelyre az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai is meghívást kaptak.

Az Iroda toborzó állománya mellett egy katonákból verbuválódott, szakácsvénával megáldott csapat is képviselte a Magyar Honvédséget, amelynek tagjai másik nyolc csapattal (akik az ország különböző pontjairól, illetve Horvátországból érkeztek) versenyezve igyekeztek a legízletesebb disznótoros menüt elkészíteni.

Az esemény jelentőségét bizonyította az is, hogy a szervezőknek a megyei médiumok mellett több országos és helyi ismert személyt sikerült megnyerni a fesztivál támogatására.
A rendezvény ideje alatt a toborzó pontot felkereső érdeklődők a Magyar Honvédségben rendszeresített kézifegyverek statikus bemutatóján kívül az Iroda munkatársaitól válaszokat kaptak a szerződéses és önkéntes tartalékos katonai szolgálattal kapcsolatos kérdéseikre, valamint az említett szolgálatokat népszerűsítő szóróanyagokból is tájékozódhattak a katonai pálya kihívásairól.
Fotó: a szerző felvételei

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2