Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Az altiszti pályával ismerkedtek
2015.11.24. 10:12 , Snoj Péter/honvedelem.hu
Nyílt napon fogadták a katonai életpálya iránt érdeklődő fiatalokat az MH Altiszti Akadémián. A november 20-án tartott előadások és bemutatók során több mint kétszáz középiskolás nyert bepillantást az egyenruhások mindennapjaiba.

Az ország több pontjáról érkezett érdeklődőket számos program várta a szentendrei laktanyában. A vállalkozó kedvűek szimulátorba pattanva rögtön Gripen-pilótaként is kipróbálhatták magukat. Majd következtek a különböző járművek, amelyek közül kétségkívül a BTR-80 típusú páncélozott harcjárművek érdemelték ki a legnagyobb érdeklődést.

Az ilyenkor nélkülözhetetlen szelfik és közös fotók elkészítése után az ifjúság bepillanthatott a katonák hétköznapjaiba is, hiszen az alakulótéren már javában folyt a hamarosan esküt tévő századok gyakorlatozása.

Persze minden addiginál nagyobb lelkesedés kerekedett, amikor a csoportok előtt megnyílt a „fegyverszoba” ajtaja és az oktatók nagylelkűségének hála mindenki szabadon magához próbálhatta a hatástalanított, gyakorlófegyvereket.

Mint a nyílt nap szervezőitől (MH Altiszti Akadémia és MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság) megtudtuk, a várakozásoknak megfelelő létszámmal érkeztek érdeklődők a laktanyába. Mivel a diákok többsége részt vesz a KatonaSuli-programban is, pár év múlva jó eséllyel visszalátogatnak Szentendrére, hogy mai kísérőiket kiképzőikként köszöntsék újra.

Fotó: Dévényi Veronika

kapcsolódó tartalmak
Az altiszti pályával ismerkedtek
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2