Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Somogyban is „Honvédelmi Kötelék”
2015.10.01. 14:18 , Mészáros Károly százados
Taszáron került megrendezésre a középiskolások felmenő rendszerű „Honvédelmi Kötelék” haditornájának Somogy megyei fordulója szeptember 30-án.
A „Honvédelmi Kötelék” haditorna versenyt a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében hirdeti meg évről évre a Honvédelmi Minisztérium, így a 2015/16-ös tanévben is. A verseny célja a honvédelem ügyének a fiatal, pályaválasztás előtt álló diákok körében való népszerűsítése a sport eszközeivel. A haditorna lehetőséget nyújt a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük összemérésére.
Az eseményen a szervező Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központja (4. TÉK) és a Taszári HSE tizenhárom csapatot köszönthetett a pályán. A 4 fős csapatok számának megfelelően tizenhárom versenyszámban mérhették össze erejüket és ügyességüket az indulók. Az állóképességet tette próbára a 4x400 méteres, fegyveres váltófutás és az akadálypálya. A csapattagok együttműködésére volt szükség a tájékozódásban és a mocsárjárásban, de szerepelt a feladatok között kézigránátdobás, fegyverismeret és íjászat is. Az elméleti és gyakorlati tudásra is szükségük volt a fiataloknak: az elsősegélynyújtásnál, a honvédelmi totó kitöltésénél, vagy éppen a tereptan és térképismeretnél.
„Honvédelmi Kötelék” versenyen bronz érmet szerzett, a Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakképző Iskolája. A haditornán újonc marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium, Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium „E-osztaga” nagy versenyben a második, míg a szőcsényi Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola csapata sokadszorra az első helyezést érte el a megyei fordulón, így ők képviselhetik a somogyiakat az országos döntőn.
Az eredményhirdetésen Dr. Neszményi Zsolt, kormánymegbízott gratulált a versenyzőknek és adta át az elismeréseket.

Fotó: Koncsek Barna főtörzsőrmester
kapcsolódó tartalmak
Somogyban is „Honvédelmi Kötelék”
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2