Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Székesfehérváron és Pákozdon ünnepelt az MH HKNYP
2015.08.27. 22:09 , Ifju Tímea főhadnagy

Negyedik alkalommal ünnepelte az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) az alakulat napját. A rendezvényt kikapcsolódással, sport- és szórakoztató programokkal töltötték a parancsnokság vezetői és munkatársai, melynek a székesfehérvári Bregyó közi Atlétikai Központ és a pákozdi katonai emlékpark adott otthont augusztus 26-án, szerdán.

Vanyur Tibor ezredes, az MH HKNYP parancsnoka rövid megnyitó beszédében megköszönte az állomány munkáját, majd jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánt a résztvevőknek. Ennek szellemében nem sok kötött programot rendeztek az esemény szervezői, így a nap a szórakozás, a sport és a teljes kikapcsolódás jegyében zajlott.

A foci „szerelmesei” ragyogó napsütésben mérhették össze erejüket, a már hagyománnyá vált kispályás labdarúgó bajnokságon. Az idén a veszprémi 3. Toborzó és Érdekvédelmi Központ csapata bizonyult a legjobbnak, így ők vihették haza a győztesnek járó vándorkupát, melyet egy évig birtokolhatnak. A 2. helyezett az alakulat napja rendezvény főszervezője, a 3. Katonai Igazgatási Központ csapata lett, míg a 3. helyen, a tavalyi győztes csapat, a debreceni központ csapata végzett. Az idei év legjobb játékosa, „gólkirálya” Hazuga Soma önkéntes műveleti tartalékos közkatona lett. A legaktívabban és leghangosabban szurkoló csapat pedig a szolnoki központban dolgozó kollégák lettek, így ők kapták a legjobb szurkolóknak járó kupát.

Akit éppen nem a labdarúgás kötött le, az kipróbálhatta magát a darts-ban vagy az ergométeres evező versenyen próbálhatta ki ügyességét és erejét. A darts bajnokságot Lukács Péter törzszászlós nyerte, Németh András százados lett a második és Annus Gábor közalkalmazott végzett a harmadik dobogós helyen. Az ergométeres evező versenyben a hölgyek között Árvai Anita hadnagy végzett a legjobb helyen – aki egyébként a szolnoki labdarúgó csapatot is erősítette és Szabó Krisztina közalkalmazott pedig a második legjobb helyet szerezte meg. A férfiak között ugyanebben a versenyszámban Tóth Csaba alezredes lett a legjobb, második helyen dr. Kocsis Tamás százados, míg a harmadik helyen Németh Andor őrnagy végzett.

A délelőtt folyamán az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj által felsorakoztatott technikai eszközöket nézhettük meg és szakszerű tájékoztatást kaptunk, milyen technikai eszközöket használnak a különböző vegyi fegyverek, mérges gázok kimutatására. Mindeközben az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred helyőrség történeti gyűjteményét tekinthettük meg. Látványos, szórakoztató „gyepshow”-val kápráztatta el a közönséget a Kaposvári Helyőrségi Zenekar, azt hiszem nem csak én voltam egyedül, aki még órákon át hallgatta és nézte volna a zenekar tagjait, akik hangszerükkel, zenélés közben különböző táncelemekkel tűzdelt, látványos koreográfiával szórakoztattak. A statikus és dinamikus bemutatók között véradásra is lehetőség volt, amellyel sokan éltek is, és vérüket adták az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) székesfehérvári munkatársainak segítségével. A színes és mozgalmas programsorozatok között a HONVÉD Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár munkatársától, Jáger Tibortól pedig tájékozódhattunk a nyugdíjpénztárral kapcsolatos legfrissebb információkról.

A jóízűen elfogyasztott ebéd után Pákozdra mentünk át, ahol csodálatos zöld övezetben, a katonai emlékparkban időzhettünk. Az emlékpark munkatársainak vezetésével járhattuk körbe a parkot, mindeközben szakszerű tárlatvezetés során megismerhettük a sokszínű katonai gyűjtemény, kiállítás egyes darabjainak izgalmas történetét. A nap fénypontja a hajókirándulás volt, több kisebb csoportban lehetőségünk volt megcsodálni a Velencei-tó csodálatos élővilágát.

Ez a nap hatalmas és maradandó élményt nyújtott az állomány minden tagjának, kicsit kiszakadva a mindennapi munkából, az irodából, kötetlenebb formában, a természetben tudtunk időt szakítani egymásra, így még jobban megismerve egymást. A csapatépítés még akkor is fontos része egy közösség formálásának, ha maga a közösség egy „csapat”!

Köszönjük az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnokának és személyi állományának, hogy lehetővé tették számunka, hogy megismerhettük az alakulat tevékenységét, rendelkezésünkre bocsátották főbb technikai eszközeiket, színvonalas bemutatókkal tették izgalmassá és emlékezetessé ezt a napot, amely nem jött volna létre az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred logisztikai biztosítása nélkül!

Köszönjük, hogy hozzájárultak alakulat napi rendezvényünk méltó megünnepléséhez!

Fotó:a szerző felvételei

kapcsolódó tartalmak
Székesfehérváron és Pákozdon ünnepelt az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2