Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Megelevenedő múlt Zalaegerszegen
2015.08.26. 19:58 , Lajkó Tibor sz. hadnagy
Makettek, diorámák, képzeletbeli karakterek méretarányos másolatai várták az érdeklődőket Zalaegerszegen, az ÁMK épületében megrendezett makett kiállítással egybekötött versenyen, amelyre az MH HKNYP 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda is meghívást kapott.
Az iroda munkatársai kapunyitás előtt felépítették toborzópontjukat az esemény helyszínéül szolgáló területen, ezáltal lehetőséget teremtettek a látogatóknak, hogy közelebbről is megtekinthessék, a Magyar Honvédség mindennapjaihoz tartozó felszereléseket. Kisebbek és nagyobbak egyaránt érdeklődve vették kezükbe a helyszínen kiállított bemutató eszközöket, újságokat. A program zárásaként eredményhirdetés következett, ahol Lajkó Tibor hadnagy segédkezett a nyeremények, díjak átadásában.
A kiállított makettek mellett, a helyi klub tagjai Majoros Kornél főhadnagy emléke előtt tisztelegtek az időszakos kiállítással, amelyet a helyi gyűjtők Majoros főhadnagy világháborús hagyatékának felhasználásával állítottak össze. Az 1944. november 28-án bevetés során Bátaapáti térségében életét vesztő főhadnagy minden idők egyik legsikeresebb, egyben legtapasztaltabb bombázó tisztjeként ismert, nevét azonban mind a mai napig nem őrzi semmilyen intézmény vagy közterület.
A szervezők az eredményhirdetés végén, kérték a megjelent képviselő testület tagjait, hogy lehetőség szerint Zalaegerszeg hős szülöttjének emlékét a tavaly felavatott emléktábla mellett, utca is megörökíthesse.

Fotó: Óvári Gábor főtörzsőrmester felvételei
kapcsolódó tartalmak
Megelevenedő múlt Zalaegerszegen
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2