Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A honvédségnek csak a legjobbak kellenek
2015.08.25. 21:14 , Nyulas Szabolcs
A Magyar Honvédségnek csak a legjobb, legfelkészültebb emberekre van szüksége és csak azok maradhatnak a rendszerben – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes augusztus 25-én, kedden, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Lehel utcai objektumában, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság csapatünnepe, illetve a megyei hadkiegészítés megalakulásának 60. évfordulója alkalmából tartott állománygyűlésen.
A Honvéd Vezérkar főnök hangsúlyozta: a honvédelmi rendszer átalakulása mellett is kiváló teljesítményt nyújtottak a parancsnokság munkatársai; komoly feladatokat kaptak és nagyon sokat dolgoztak az elmúlt négy évben. Munkájuk egy részét épen az tette ki, hogy az említett változásokat megfelelően bemutassák és elfogadtassák a társadalommal. 

Benkő Tibor úgy fogalmazott: a honvédség népszerűsítéséhez nem elég a szabályok betartása, sem pedig az ismeretek bővítése, mert például a fiatalabb nemzedéknek példaképekre van szüksége, ezért elsősorban példát kell mutatni nekik. A vezérezredes szerint a fiatalabb nemzedékre a honvédség építésében nagyon nagy szükség van, hiszen sok múlik azon, hogy sikerül-e megértetni velük a haza védelmének fontosságát és az ezzel járó áldozatvállalás szükségességét. Ez utóbbiban - a toborzáson keresztül - a parancsnokságnak komoly feladatai és sikerei is vannak – tette hozzá. A toborzásról szólva megjegyezte: a Magyar Honvédségnek csak a legjobbakra van szüksége és csak azok maradhatnak a rendszerben. Ezért vezették be az új karrierpályát és előmeneteli rendszert, illetve ezért biztosították mellé a megemelt illetményt. 
Vanyur Tibor ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka ünnepi beszédében a kiemelkedő feladataik között megemlítette: az új illetményrendszerre és az életpályamodellre való zökkenőmentes átállás jelentős mértékben a szakembereik munkájának köszönhető. Ugyancsak a fontos fejlesztések közé tartozik, hogy az önkéntes tartalékosokkal és munkáltatóikkal való kapcsolattartásban egy modern ügyfélszolgálati rendszert használnak. Újra mindennapossá tették a gazdasági és anyagi szolgáltatásokkal kapcsolatos technikai szemléket, és a hadisírgondozásban is jelentős szerepet vállaltak – sorolta a parancsnok. 
Az egyik legnagyobb, folyamatosan jelentkező feladatnak a szerződéses állomány feltöltését nevezte, és – mint mondta – ennek érdekében ismét intenzív toborzásba kezdenek ősszel. A toborzást is próbálják új módszerekkel megközelíteni: 2016-ban például egy, a hadsereget népszerűsítő országos toborzófutást szerveznek. Szavai szerint mind szélesebb rétegeket próbálnak meggyőzni arról, hogy a honvédségben szolgálni egy jól tervezhető és megtisztelő életpálya, egyre növekvő társadalmi és anyagi megbecsüléssel övezve. 

A rendezvényen elismeréseket adtak át a parancsnokság szakembereinek.
Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária és Ifju Tímea fhdgy. felvételei
Forrás: www.honvedelem.hu
kapcsolódó tartalmak
A honvédségnek csak a legjobbak kellenek
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2