Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Születésnapi jókívánság
2015.07.24. 07:27 , Ifju Tímea főhadnagy

Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 1. Katonai Igazgatási Központ (1. KIK) munkatársai 2015. július 23-án, csütörtökön, köszöntötték a 80 év feletti kerekévfordulós születésnapjukat ünneplő egykori nyugállományú katonákat és honvédségi közalkalmazottakat.

A családias kis ünnepségre érkezőket a budapesti központ beosztott tisztje, Bélavári Miklós százados fogadta és tájékoztatta az igénybe vehető üdülési és szociális lehetőségekről, támogatásokról, melyet a Magyar Honvédség nyújtani tud a gondoskodási körbe tartozó egykori katonák, honvédségi közalkalmazottak és hozzátartozóik részére.

A tájékoztató után születésnapi köszöntő és emléklapok átadására került sor. A honvédelmi miniszter és a vezérkarfőnök jókívánságait tartalmazó emléklapokat Bélavári Miklós százados adta át az ünnepeltek részére. A 90. születésnapját ünneplő legidősebb obsitos, Zemkó Márton nyugállományú alezredes, sajnos a rettentő hőség és betegsége miatt nem tudott megjelenni az ünnepségen, így hozzá Bélavári Miklós százados, még aznap otthonában látogatott el és köszöntötte fel.

Bélavári százados elmondta, hogy minden hónapban kis ünnepséget szerveznek a 80 év feletti kerekévfordulós születésnapjukat ünneplő egykori munkatársaknak, aki pedig betegsége miatt nem tud megjeleni, azt telefonon vagy otthonában köszöntik fel.

 


Bélavári századostól azt is megtudtuk, hogy az idei évben már több mint kettőszázötven 80 év feletti nyugállományú kollégát köszöntöttek fel és csaknem háromszáznegyven egykori munkatársat, beteg bajtársat látogattak meg otthonában.
  


A rendezvényt követően akadt olyan nyugállományú vendég is, aki megragadta a lehetőséget és helyben, a központ ügyfélszolgálati irodáján azonnal kitöltötte új nyugdíjas igazolványának elkészítéséhez szükséges okmányokat.

Gratulálunk a születésnapjukat ünneplőknek és további jó erőt, egészséget kívánunk!

Fotó: a szerző felvételei
kapcsolódó tartalmak
Születésnapi jókívánság
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2