Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Esküt tettek az önkéntes műveleti tartalékosok
2015.07.16. 19:05 , Takács Vivien (Forrás: honvédelem.hu)
„Ezen a napon megerősítették korábbi esküjüket, hiszen önök szolgáltak katonaként, rendvédelmi szerv tagjaként, és úgy döntöttek, hogy a Magyar Honvédség önkéntes műveleti tartalékos rendszeréhez csatlakoznak” – fogalmazott dr. Orosz Zoltán altábornagy Budapesten, a Petőfi Sándor laktanya díszkertjében július 16-án, ahol hatvanegy önkéntes műveletei tartalékos tett katonai esküt.

A Honvéd Vezérkar főnök-helyettese beszédében elmondta, hogy a Magyar Honvédség alapvető feladata hazánk védelme, és emellett a szövetségesi kötelezettségeknek is meg kell felelnie. „Ezekből a kötelezettségekből az elmúlt időszakban jut rendesen: magyar katonák vannak Afganisztánban, a Balkánon, amely egyre fontosabbá válik az Iszlám Állam térnyerése miatt, és pár napja már Irakban is ott vagyunk, éppen az Iszlám Állam elleni koalíció tagjaként” – hangsúlyozta az altábornagy. 
A hatvanegy felsorakozott katonához fordulva kiemelte: ha a szükség úgy hozza, akkor katasztrófahelyzetben itthon is helyt kell állnia a haderőnek, és adódhat olyan szituáció, amikor a tényleges szolgálatban lévő szerződéses, hivatásos katonák száma, képessége nem elégséges. „Ekkor számítunk az önök szolgálatára” - utalt ezzel a 2013-as dunai árvízi helyzetre az altábornagy. Beszéde végén Orosz Zoltán megkérte az esküt tett katonákat, hogy legyenek büszkék arra a ruhára, amelyet viselnek, mert az a katonák családjához való tartozásukat fejezi ki, majd jó erőt és egészséget kívánt a szolgálathoz. Az ünnepség elismerések átadásával zárult.
Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság több mint hatvan önkéntes műveleti tartalékost vonultatott be július 6-án a Petőfi Laktanyába, ahol kéthetes alapkiképzésben vettek részt. Az önkéntes tartalékos rendszer a Magyar Honvédség szerves részét képezi, amelynek keretében első alkalommal 2012-ben tartottak az önkéntes műveleti tartalékos állomány részére alapkiképzést.
Fotó: Ifju Tímea főhadnagy és Szabó Lajos zászlós felvételei
kapcsolódó tartalmak
Esküt tettek az önkéntes műveleti tartalékosok
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2