Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Kaposvári ünnepség
2015.05.27. 22:44 , Mészáros Károly százados
A Magyar Honvédelem Napjára emlékeztek a somogyi megyeszékhelyen a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományúak Klubja szervezésében. Május 20-án, az egykori császári és királyi 44. gyalogezred 1872-ben felállított obeliszkjénél tartott ünnepségen megjelent és beszédet mondott Dr. Fehér Zoltán, a Somogy Megyei Kormányhivatal igazgatója.
Ezen a napon tisztelgünk mindenekelőtt a hazánkat hősiesen védelmező elődeink előtt, de ünnepeljük katonáinkat, és azokat a magyar állampolgárokat is, akik, szívükön viselik a haza és a honvédelem magasztos ügyét, mondta el Dr. Fehér Zoltán. Az ünnepségen személyes hangvételű beszédben emlékezett meg a II. világháború európai befejezésének 70. évfordulójáról, Stikel János nyugállományú ezredes. 
A rendezvényt a kaposvári helyőrségi zenekar és a szervező klub dalárdájának produkciói tették emlékezetessé. Az emlékműnél a Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviseletében Mészáros Károly százados, a kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ részlegvezetője, valamint a helyőrség katonai szervezetei helyezték el az emlékezés koszorúit, ezután pedig a rendezvényen megjelent nyugállományú katonák és „katonasulis” diákok adóztak egy szál virággal a honvédek emlékének.
Fotó: Koncsek Barna főtörzsőrmester
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2