Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Közösségi szolgálat a pünkösdi hétvégén is
2015.05.27. 21:55 , Németh-Zsohár Agnieszka százados
A Vörösmarty Gimnázium tanulói a pünkösdi hétvégén ismét a Farkasréti temetőben töltöttek egy délelőttöt, hogy elhanyagolt katonasírokat tegyenek rendbe.
A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány képviselőjének vezetésével, az MH Hadkiegészítő és Nyilvántartó Parancsnokság hadisírgondozással foglalkozó tisztjének koordinálásával dolgozott a maroknyi diákcsapat, hogy a már-már dzsungellé változott sírok megtisztításával méltóbb körülményeket biztosítsanak az ott nyugvóknak.
A szemerkélő eső ellenére, a lelkes diákok a 6-os parcellában kiválasztott öt sírnál szinte "csodát" műveltek. Hogy a gondviselésnek volt köszönhető vagy sem, azt nem tudni, mindenesetre a kiadós égi áldás a munkálatok végeztéig váratott magára.
A tanulók a temetőben az ötven óra közösségi szolgálat keretében tevékenykedtek. A gimnazisták az idei tanév mérlege szerint körülbelül 22 elhanyagolt sírt tisztítottak meg, tettek rendbe. Munka persze még van bőven! Szeptemberben innen folytatjuk.

Fotók: a szerződ felvételei
kapcsolódó tartalmak
Közösségi szolgálat a pünkösdi hétvégén is
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2