Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonai toborzás a „különlegesekkel”
2015.04.28. 08:12 , Tureczki András százados

A Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Gépipari Tagintézménye adott helyet az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szolnoki 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ közös toborzásának 2015. április 23-án.

A rendezvény Cseklán István alezredes, zászlóalj parancsnokhelyettesének előadásával kezdődött, aki a több mint száz érdeklődő diák részére ismertette a zászlóalj felépítését és feladatrendszerét. Ezután Molnár János őrnagy, toborzó részlegvezető bemutatta a katonai toborzás fő irányait és a katonai továbbtanulási lehetőségek mellett, ismertette a katonai szolgálatvállalási lehetőségeket. Az előadások végén a hallgatóság kérdéseket tett fel az előadóknak és lehetőség volt regisztrációra is. Ezt követően a diákok az iskolaudvaron megtekinthették az alakulat statikus bemutatóját, amelynek részét képezte fegyverbemutató és a HUMVEE terepjáró bemutatása is. 

Ismét bebizonyosodott, hogy milyen hatékonyan tudnak együtt dolgozni az alakulatok és a toborzók, mert a rendezvény alatt közel 50 tanuló jelezte, hogy az elkövetkezendő napokban felkeresi a toborzó irodát és jelentkeznek katonai szolgálatra, továbbá a Magyar Honvédség tájékoztató anyagaiból is rendkívül sok fogyott. 


 Fotó: a szerző felvételei

kapcsolódó tartalmak
Katonai toborzás a „különlegesekkel”
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2